Emotivno i homilijom prožetom svjetlošću proslavljena župna svetkovina u Domaslovcu

Svetkovina Krista Kralja u Domaslovcu proslavljena je emotivnom i homilijom prožetom svjetlošću, okrunjena krunom našeg Kralja – Krista Kralja. Svečanu svetu misu služio je prvi župnik ove župe, ekonom Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Konrad Žižek, koji se prisjetio kako je župa rasla kroz godine, ali i kako je bilo graditi je iz samih temelja, koje je upravo on postavio. U koncelebraciji nazočili su fra Vatroslav Frkin, sin domaslovečki, župnik župe Svete Marije Okićke, vlč. Josip Vnučec, svećenik u mirovini Pavao Kunštek te fra Petar Kinderić. Misno slavlje animirao je Veliki zbor Krista Kralja.

Svetkovina Krista Kralja u Domaslovcu proslavila se u emotivnom i homilijom prožetom svijetlu, okrunjena krunom našeg Kralja – Krista Kralja. Svečanu sv.misu služio je prvi župnik ove župe Ekonom zagrebačke nadbiskupije vlč. Konrad Žižek, koji se prisjetio kako je župa rasla kroz godine, ali i kako je bilo graditi je iz samih temelja, koje upravo on posijao u župi Krista Kralja. U koncelebraciji nazočili su i fra Vatroslav Frkin, sin domaslovečki, župnik župe Marija Okićka vlč. Josip Vnučec, svećenik u mirovini Pavao Kunštek te fra Petar Kinderić. Misno slavlje animirao je Veliki zbor Kista Kralja. Na kraju sv.mise vlč. Žižek zahvalio se na dočeku koji su mu pripremili župljani, ali osobito onima koji su istaknuli naše kulturno bogatstvo narodnih nošnji koje su i ove godine krasile župu Krista Kralja u punom sjaju i ljubavi. Druženje župljana nastavilo se uz domaće kolaće, pokoju čašiću dobrog vina, a za okrijepu gljivarskog kotlića, pobrinula se gljivarska udruga Sunčanica.

Na kraju svete mise vlč. Žižek zahvalio je na dočeku koji su mu pripremili župljani, osobito onima koji su istaknuli kulturno bogatstvo narodnih nošnji koje su i ove godine krasile crkvu u punom sjaju i s puno ljubavi.

dsc04725

Druženje župljana nastavilo se uz domaće kolače, pokoju čašicu dobrog vina, a za okrjepu od gljivarskog kotlića pobrinula se Gljivarska udruga Sunčanica iz Samobora.

dsc04744

Odgovori