Žive jaslice u Samoboru

Prvo ovobožićno uprizorenje otajstva Kristova rođenja u tzv. živim jaslicama u Parku domovinske zahvalnosti bit će sutra, na badnjak, u 21 sat. Predstavu je pripremilo 50-ak mladih samoborske župe pod vodstvom kapelana Josipa Čuliga. Ove su se godine odlučili za malo drugačiji, moderniji pristup, pa će se u štalici umjesto tradicionalne, naći moderna obitelj današnjice koja će nastojati dočarati kako se danas slavi, odnosno kako bi se trebao slaviti Božić. Predstavi će prethoditi tzv. mala polnoćka u 20 sati, pa će u malom samoborskom Betlehemu pjevati Dječji zbor Samoborski krijes.

Sljedeći prikaz rođenja Isusa Krista bit će već na Božić, u 19 sati, a njega će, uz glumce, božićnim pjesmama obogatiti Antonija Šola.

Na Novu Godinu predstava će također biti nakon večernje mise, u 19 sati. Tu će predstavu glazbeno animirati zbor mladih župe Svetog Ivana Krstitelja iz Luga.

Na blagdan Bogojavljanja, odnosno Sveta tri kralja, 6. siječnja 2017. godine, u završnom uprizorenju, koje je također u 19 sati, nastupit će i pjevačica Iva Piler uz pratnju Mie Franceković na violini, a uz njih će zapjevati i Đani Stipaničev.

I ove godine, uz žive glumce, djecu će posebno obradovati i žive životinje u Malom samoborskom Betlehemu.

Odgovori