Samoborske žive jaslice i na Novu godinu i Sveta tri kralja

U prva dva od ukupno četiri ovobožićna uprizorenja otajstva Kristova rođenja u samoborskim živim jaslicama, jednima od najljepših u Zagrebačkoj nadbiskupiji, Samoborci i gosti grada mogli su uživati na Badnjak i Božić. No, kao i protekle 4 godine, život u jaslicama u Parku domovinske zahvalnosti u Samoboru, tik do župne crkve Svete Anastazije, nastavlja se i u božićnom vremenu do blagdana Sveta tri kralja.

Samoborska župna zajednica, koja pod vodstvom kapelana Josipa Čuliga, okuplja 50-ak mladih, ove je godine predstavi dala moderniji prizvuk jer su malo ispremiješali standardni s dijelaktalnim govorom hrvatskih krajeva, pa su se u prikazu tog drevnog događaja našli i elementi suvremenog života. Uz Dječji zbor Samoborski krijes pod vodstvom Lovorke Grbac, na Badnjak je s djecom zapjevala i Marija Husar Rimac, a na Božić, predstavi su glazbeno pridonijeli zborovi mladih Ignis koji vodi Ivan Gajšak i Snaga Duha koji vodi Barbara Dodić.

Sljedeći prikaz rođenja Isusa Krista bit će 1. siječnja, na Novu godinu, u 19 sati, a njega će, uz glumce, božićnim pjesmama obogatiti zbor mladih iz župe Svetog Ivana Krstitelja iz Luga. Posljednja predstava u živim jaslicama bit će na Sveta tri kralja, također u 19 sati. Tada će se glumcima i pjevačima pridružiti Iva Piler i Mia Franceković, Udruga Etno fletno i Đani Stipaničev.

Djecu i ove godine posebno vesele prave životinje, konji, magarci, poniji, ljame, ovce… koje u danima kad su predstave mogu susresti u Malom samoborskom Betlehemu.

Odgovori