Na naš prijedlog – županijska Povelja Kući susreta Tabor

Zagrebačka županija je 17. srpnja proslavila svoj Dan. Tim je povodom u Hotelu International održana svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije na kojoj je, na naš prijedlog, a između 10 dobitnika nagrada, nagrađena i Kuća susreta Tabor, i to Poveljom Zagrebačke županije.

Uime Tabora Povelju je preuzeo njezin voditelj, fra Ivan Matić. Na kraju svečanosti zahvalio je uime svih nagrađenih dobitnika županijskih priznanja, a posebno onima koji su prepoznali rad Kuće susreta Tabor. To je naša udruga U Duhu S Kristom kao predlagač i Zagrebačka županija s dožupanom Hrvojem Frankićem, koja je time okrunila 20. godišnjicu rada ovog duhovnog centra koji je pokrenuo fra Zvjezdan Linić.

-Kod nas se događa duhovna preobrazba našeg naroda jer u Kuću susreta Tabor dolaze ljudi iz cijele Hrvatske, iz inozemstva, i uvijek je u tom zajedništvu lijepo doživjeti Božju ljubav i Božje milosrđe – istaknuo je fra Ivan Matić. Kroz 20 godina Taborom je prošlo oko 400 tisuća ljudi. Tabor će svoju obljetnicu proslaviti od 3. do 6. kolovoza, uz seminar, nakon kojeg se priprema obnova Kuće susreta Tabor i izgradnja nove i veće dvorane za sve sudionike okupljanja na duhovnim obnovama.

Brojnim uzvanicima, gostima i laureatima, među kojima su bili i premijer Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Barišić, nekoliko saborskih zastupnika među kojima i samoborski Davor Ivo Stier, te posebni izaslanik uzoritog zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, monsinjor Zvonimir Sekelj, obratili su se predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović i župan Stjepan Kožić.

Na kraju svečanosti, premijer Andrej Plenković posebno se zadržao u kraćem razgovoru s fra Ivanom Matićem.

Odgovori