Koncert

Koncert „Neka se čuje do neba glas“ nadogradnja je i kruna svih ovih projekata, a dosada je održano 5 koncerata u Sportskoj dvorani Samobor, u rujnu 2012., 2013., 2014., 2015. i 2016. godine, na početku jeseni i nove školske godine i na godišnjicu rada Udruge, kao za odličan, veseo i opuštajući glazbeno-scenski uvod u nastavak crkvene i svjetovne godine.

Detalj sa koncerta „Neka se čuje do neba glas“ 2013. godine
„Neka se čuje do neba glas“ 2013. godine

Svakom je koncertu nazočilo između 1000 i 1500 posjetitelja (puna dvorana). Nastupali su Stepinčevi mališani, Luka Balvan, Damir Topić i Klapa Levanda, Daniela Morsan Sisgoreo, Grupa RiM, Antonio Tkalec, Grupa Kristina, Max Hozić, Grupa Emanuel i Apostoli mira, Maja Tadić, Ivo Šeparović, Božja pobjeda, Ana i Klapa Barun, Božja slava band, Sanja Doležal, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Davor i Vesna Terzić, fra Ivan Matić, fra Miroslav Petrac,  Vladimir Sušanj s obitelji, Petra, Matija i Čedo Antolić, Željka Marinović, Alan Hržica, Marko Perković Thompson, Bernarda Bruno, Dekanatski zbor Samobora i još 15-ak samoborskih izvođača. Pratili su ih samoborski duhovni orkestar, gudački trio, kvartet i oktet i mali tamburaški sastav iz Tamburaškog društva Ferdo Livadić iz Samobora.

Detalj sa koncerta „Neka se čuje do neba glas“ 2013. godine
„Neka se čuje do neba glas“ 2013. godine

Dio prihoda od prodanih ulaznica (ukupno 25 tisuća kuna) svaki put je bio usmjeren u HUMANITARNE svrhe, za pomoć djeci šest samoborskih višečlanih katoličkih obitelji.

U središtu ovog programa su širenje duhovne riječi u govoru i pjesmi (gospel i duhovna – strana i domaća glazba pop i rock stila).

Detalj sa koncerta „Neka se čuje do neba glas“ 2014. godine
„Neka se čuje do neba glas“ 2014. godine

Koncert je ujedno zamišljen kao prigoda za promociju popularnih pjesama u tradicionalnim i novim obradama te druženje mladih autora, izvođača i publike iz cijele Hrvatske, pa i iz inozemstva.
Jedinstvenost koncerta je svjetovnom pristupu duhovnoj glazbi (otvaranju duhovnog programa za širi krug publike), za početak revijalno-koncertnom programu, a u budućnosti natjecateljskom, s novim glazbenim uratcima.

Detalj sa koncerta „Neka se čuje do neba glas“ 2014. godine
„Neka se čuje do neba glas“ 2014. godine

Glazbeni producent koncerta je poznati skladatelj, aranžer i producent
TONI ETEROVIĆ.

Detalj sa koncerta „Neka se čuje do neba glas“ 2015. godine
„Neka se čuje do neba glas“ 2015. godine

Voditelji koncerta su DRAGO CELIZIĆ I SILVIJA BLAŽEVIĆ.

Audio i video izdanja – s 2 dosadašnja koncerta (s prvog i trećeg) izdani su LIVE CD-i i DVD-i, a s drugog samo LIVE CD sa snimkom cijeloga koncerta, dostupni na prodajnim mjestima diljem Hrvatske. U pripremi je i LIVE CD s četvrtog koncerta.

Odgovori