Mladi zboraši pjesmom uzdigli Isusa

Do posljednjeg mjesta bio je 29. studenog 2023. ispunjen Centar za mlade Bunker, na koncertu u organizaciji naše udruge U Duhu S Kristom koja je tamo okupila samoborske dječje dekanatske zborove Samoborski krijes iz Župe svete Anastazije, Ljubav Kristovu iz Župe svetog Ivana Krstitelja iz Luga i Krist Kralj iz istoimene domaslovečke župe. Na koncertu su nastupili i gosti, Stepinčevi mališani iz Župe blaženog Alojzija Stepinca (Bestovje, Novaki, Rakitje), samoborski glazbenik Roko Vušković, poznat i daleko šire te Bogoslovi Zagreb, 5. godine, kojima je to bio prvi nastup izvan crkvenih prostora.

Blagoslov djece i organizatora prije početka koncerta udijelio je odgojitelj 3., 4. i 5. godine na zagrebačkoj bogosloviji, vlč. Josip Đurin. Koncert je otvorio zbor svete Anastazije iz Samobora kao najstariji zbor dekanata koji je ujedno ove godine proslavio 50 godina svog djelovanja, a potom su, sa po dvije pjesme, na pozornicu izašli i svi ostali. Pratili su ih Ivan Gajšak na klavijaturama i Miljenko Noršić na gitari.

Roko Vušković je podigao na noge djecu i publiku pjesmom “Velik si”, koju je cijela dvorana radosno i u sav glas pjevala. Svoje svjedočanstvo o duhovnom pozivu, podijelio je sa svima bogoslov Dominik Čaušić iz Valpova. Na kraju programa svi zborovi i gosti zajedno su otpjevali pjesmu “Mi želimo uzdić Isusa”, što je ujedno bio i naziv ovog koncerta. Voditeljica programa bila je Silvija Blažević.

Za većinu djece ovo je bio prvi nastup van crkvenih prostora, a podršku su im došli dati i njihovi župnici, Ante Bojanić, Josip Čulig, Ivica Cik, ujedno i dekan Samoborsko-okićkog dekanata u suradnji s kojim je i ostvaren dolazak bogoslova, gvardijan franjevačkog samostana fra Željko Janjić, voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić, samoborski kapelan Tomislav Medić te časne sestre Služavke malog Isusa s predstojnicom sestrom Petrom Marjanović.

Mlade zboraše i rad naše udruge podržala je svojim dolaskom i gradonačelnice Samobora Petra Škrobot. (tekst: Silvija Blažević; foto: Šime Modrić)