Preminuo fra Juraj Vrančić

U Zagrebu je minule noći, s nedjelje na ponedjeljak, preminuo franjevac Juraj Vrančić, (na fotografiji u društvu samoborskih framašica) koji je posljednje godine svog službovanja proveo u Samoboru. Teška bolest je prekinula njegov ovozemaljski hod u 40. godini života i 17. godini redovništva.

Fra Juraj je rođen u Virovitici gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon koje je došao na postulaturu u Samobor. Franjevački habit je odjenuo 1. rujna 2001. godine u Svetištu Majke Božje Trsatske gdje je godinu dana poslije položio prve redovničke zavjete. Kao manji brat svetog Franje, službu sakristana obnašao je na Trsatu, zagrebačkom Kaptolu i u Samoboru. U ovdašnjem samostanu bio je i voditelj ministranata i duhovni asistent Franjevačke mladeži. Bio je i zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu, u nogomet i aktivno igrao u Katoličkoj malonogometnoj ligi te poticao druge da se uključe u sportske aktivnosti.

Ispraćaj fra Jurja Vrančića bit će u četvrtak, 9. ožujka u 15 sati na Gradskom groblju u Samoboru, a misa zadušnica služit će se poslije pogreba u franjevačkoj crkvi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *