Naših prvih deset godina!

U srijedu je, 22. rujna 2021., prigodnim programom u samoborskom Centru za mlade obilježili smo 10 godina djelovanja. Naša predsjednica Silvija Blažević pozdravila je sve okupljene te zahvalila svima koji prate i podržavaju rad Udruge, a koji je ovom prigodom predstavljen kratkim promotivnim filmom.

Udrugu su 22. rujna osnovali Silvija Blažević i Edi Kirschenheuter, a sve je krenulo od ideje da se putem medija progovori o raznim svjetovnim temama kroz duhovnu prizmu. Tako je Udruga snimila 200-tinjak emisija svjetovno-duhovne tematike koje su emitirane na 25 radijskih postaja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Australiji, a izdala je i 22 broja časopisa U Duhu S Kristom.

Udruga je tijekom uspješnih 10 godina rada u Samoboru organizirala i sedam velikih humanitarnih koncerata popularne duhovne glazbe, s kojih je, od dijela prihoda od prodanih ulaznica, ukupno donirala 55 tisuća kuna potrebitim obiteljima sa samoborskog i svetonedeljskog područja. Koncerti su okupili brojne pjevače i glazbenike, što profesionalce, što amatare, a u njima je uživalo 10-ak tisuća ljudi.

Udruga je izdala i više DVD-a i CD-a popularne duhovne glazbe, a poznata je i po svom radu s mladima. Na prijedlog Župe Svete Anastazije mučenice, Udruga je nagrađena 2015. godine Nagradom Grada Samobora za promicanje duhovne kulture.

Uz zahvalu svima koji su sudjelovali, pratili i podržavali projekte Udruge, Silvija Blažević je najavila novi projekt Udruge, a to je Duhovno-rekreativni susret djece i mladih koji će se pod geslom “Idite k Josipu” održati u subotu, 25. rujna 2021., u Župi svetog Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom. Susret će okupiti djecu i mlade od 7 do 16 godina starosti iz svih župa Samoborsko-okićkog dekanata, a sastojat će se od niza besplatnih edukativno-zabavnih i rekreativnih radionica.

Od svojih početaka njegujemo suradnju sa samoborskim i svetonedeljskim svećenicima, pa nam je u njihovo ime rođendan čestitao župnik i dekan samoborski, prečasni Ivica Cik. Brojni susreti i događaji obilježili su rad Udruge u Duhu s Kristom, a sve nas obogatili lijepom suradnjom i zajedničkom ljepotom života i međusobnom podrškom koja je rezultirala tim brojnim projektima, a koji su razveselili mnoge” – rekao je prečasni Ivica Cik te Udruzi poželio sve najbolje u daljnjem radu.

Sve okupljene uime Grada Samobora pozdravila je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot čestitavši nam 10. rođendan i naglasivši kako je zahvalna što u gradu djeluje ovakva udruga, koja je dosada realizirala brojne hvalevrijedne projekte. “Grad Samobor i dalje će Udrugu podržavati na putu prema realizaciji novih projekata” – rekla je Petra Škrobot.

Svečanost obilježavanja 10. godišnjice naše udruge duhovnim pjesmama i glazbom obogatili su Ružica i Slavko Nedić, članovi grupe RiM.

Suorganizator proslave bilo je Pučko otvoreno učilište Samobor, a pokrovitelji Grad Samobor i Zagrebačka županija.

Anja Franić Modrić

Foto: Šime Modrić